Marieke Dollekamp

Marieke Dollekamp

Desperado music productions
DMP, Desperado Music Productions heeft een diversiteit van artiesten en bands. Er zijn goede relaties met artiesten en bands uit Nederland en USA. Wij leveren artiesten en bands die van uw avond een spetterende show maken!
Toch een andere artiest?

Opgegroeid in een muzikaal gezin en zingen doe ik al vanaf dat ik kan praten.

In 2008 behaalde ik mijn gymnasiumdiploma en toen sloeg de twijfel heel even toe. Ik kon in principe studeren wat ik wilde, maar toch koos ik met mijn hart voor de muziek. Ik zou achteraf spijt hebben gehad als ik een andere keuze had gemaakt. Na het gymnasium ging ik naar het conservatorium in Utrecht. Daar deed ik de opleiding Zang Jazz&Pop. Na 3 jaar studeren was ik benieuwd hoe ver ik was, ik zocht een soort bevestiging en een uitdaging en ik gaf me op voor The Voice of Holland. Alle stoelen draaiden bij mijn auditie en ik koos voor coach Marco Borsato. Uiteindelijk strandde ik in de tweede liveshow, de achtste finale. Vervolgens maakte ik mijn laatste jaar op het conservatorium af en behaalde in 2012 de titel Bachelor of Music Zang Jazz&Pop met een 8,5.

In 2012 heb ik twee liedjes voor de Disneyfilm Brave ingezongen.

In oktober 2013 kreeg ik een telefoontje van Marco Borsato. Hij vroeg of ik backingvocal wilde zijn in zijn band. Ik sprong een gat in de lucht, want ik mocht met hem mee op tour. De Duizend Spiegels tour was een te gekke tour. Tijdens deze tour mocht zelfs het duet 'Ik zou het zo weer overdoen' met Marco zingen.

Het avontuur met Marco is nog steeds gaande. Eind 2015 hebben we 6 keer in de Ziggodome gespeeld tijdens Symphonica in Rosso. En begin 2016 staan er nog 6 op het programma! Ook zijn er weer super leuke plannen gemaakt voor de rest van 2016. Iets om naar uit te kijken!